Buğday Çimi







Buaralar fazlasıyla kilo vermeye taktığım için araştırmalarıma devam ediyorum…
Yeni keşfim “Buğday çimi” suyunu aynı zamanda “Şifa içeceği” olarak da adlandırıyorlar..Çimlenmiş buğdayın sağlığa etkisi çok fazla yararı olduğunu inanın daha önce bilmezdim..Benim için buğday aşurenin içinde olan bir malzemeydi J

“Buğday çimi suyunun kimyasal bileşimi kana çok benziyor. İçeriğinde antiseptik temizleme özelliği olan klorofil yüzde 70 oranında bulunuyor. Mükemmel bir protein kaynağı ve bol miktarda beta karoten içeriyor. Yüksek oranda B1, B6, B12 vitaminleri, C, E, K vitaminleri bulunuyor. Ispanaktan daha çok demire sahipmiş bundan dolayı anemi (demir eksikliğine bağlı kansızlık) hastalarının kullanması tavsiye ediliyormuş. Başta magnezyum olmak üzere çok çeşitli mineraller içeriyor. Besin öğeleri vücudu besliyor ve gerçek bir denge sağlıyor.”

Pekiiii benim için müthiş zayıflama iksiri olan bu çimi nasıl elde ederiz??

Dikkat..!! Aşurelik buğday çimlenmez. Bir avuç buğdayı oda sıcaklığındaki içme suyu ile ıslatıp bir gece bekletin. Ertesi sabah şişen buğdayların suyunu süzüp genişçe bir tepsiye üst üste gelmeyecek şekilde yayın. Üzerini nemli bir bezle örtüp evin en sıcak ve karanlık yerine bırakın. Bez ve buğdaylar kurudukça nemlendirin. Buğdaylar 3-4 gün sonra filizlenmeye başlar. Filizleri 2 cm uzayınca dolaba alıp, her gün 1-2 kaşık salatalara katabilir, yoğurtla veya zeytinyağı, limon, nar ekşisi gibi karışımlarla tüketebilirsiniz. Çok dayanıklı olmadığı için azar azar çimlendirme yapılmalı.
Suyu için ; Mutfak robotundan geçirip suyunu çıkararak kullanın.Olabildiğince fazla ekin çünkü ekstra su kullanımı olmaması lazım.. Marketlerde satılan hazır çimler, büyümesini hızlandırmak için katkı maddesi katılabildiği için çok güvenli olmayabilir. 


 "Sindirim sistemini hızlandırıyor. Diyet yapan kadınlar tükettiğinde bir haftada etkisini gösteriyor ve kilo vermeyi sağlıyor. Günde 30 ml içildiğinde bir haftada etkisini gösteriyor. Yağ akışını hızlandırdığı için kişiye göre değişiklik gösterse de diğer kilo verdirici ürünlere göre kısa sürede zayıflatıyor. Aynı şekilde sıkıldıktan sonra posasıyla maske yapıldığında cildi sıkılaştırıp parlaklık sağlıyor. Başta sedef ve egzama olmak üzere her türlü cilt tahrişlerine iyi geliyor" 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kayısı Şarabıı

BEBEK ARABASI