2017 'e 5 kala

Merhaba merhabaaa!

Kabul etmem gerekir ki 2016 benim için değişik bir yıldı. Beklenmedik haberler ve hayat seyrimi değiştiren olaylarla dolu bir yıldı.(güzelliklerle dolu bir yıl yanlış olmasın ;) Ama bilirsiniz, eskiyi yıkmadan yenisi kurulamaz ve yeni olan her şeyin eskisinden daha iyi olma ihtimali vardır her zaman.. :)



Bu ihtimali değerlendirmek için şimdi yepyeni bir yıl var önümüzde. Yılbaşlarını en çok da bu yüzden severim ben. Her yeni yıl başlangıcında sıfırlanmak, yeniden başlamak ve tam da nasıl olmak istiyorsanız öyle olmak için şansınız var. Tam da bu sebeple bugün biraz kendinize vakit ayırın, biraz düşünün ve yeni yıla ait yeni kararlarınızı verin. Yıl bittiğinde kendinizle gurur duyacağınızdan eminim. Benim için değişmesi gereken doğru olacağına inandığım kararlara gelince,




1. 2017 defteri edinin.


Kendinize yeni bir defter alın, o defter sizin ilham defteriniz olsun. Öncelikle ilk sayfasına kendiniz için belirlediğiniz 10 hedefi yazın. Hedeflerinizi belirlerken kendinize şu soruyu sorun; şu anki hayatıma ne dahil olsaydı ben gerçekten mutlu olurdum? Başkalarının size empoze ettiği şeyleri bırakın, kendiniz için mantık dahilinde uygun gördüğünüz planları bırakın, sadece kendinize şu anki hayatınıza sizi daha da mutlu edecek neler eklenebilir onları düşünün ve yazın. Ulaşılabilir hedefler koymanız tabii ki motivasyonunuzu arttıracak ve yıl sonunda size bir şeyleri başarmış olmanın gururunu yaşatacaktır.




2. Kendinizde neleri değiştirebilirsiniz düşünün.


Belki aniden sinirlenmelerinizden siz de rahatsızsınız, bu kadar çabuk parlamak istemiyorsunuz. Hayır demeyi bir türlü öğrenemediniz ve günün sonunda herkesin sizin iyi niyetinizi suistimal ettiğini düşünüyorsunuz. Kendi karakterinizle ilgili sizi rahatsız eden neler var? Bunları biraz düşünün. Sonra kendinize seçtiğiniz bir huyunuzu değiştirmek için söz verin. Bir yaştan sonra kendini değiştirmek hiç de kolay değil,biliyorum. Bu yüzden kendinize bir sembol yaratın. Mesela yıl boyunca kolunuzdan çıkarmayacağınız güzel bir bileklik ya da yüzük seçin ve ona bu anlamı yükleyin. Her baktığınızda size verdiğiniz kararı hatırlatsın.Mesela sol bileğinize bir ip bağlayın değiştirmek istediğiniz yönünüzü yendiğinizde bir düğüm atın ki hedefe yaklaştığınızı hatırlatsın.. İşaret parmağınıza bir yüzük takın bu da size tek başına doğduğunu ve tek başına öleceğini , mutlu olmak için kimseye ihtiyacın olmadığını hatırlamamanı sembolize etsin.. Gibi gibi..




3. Hergün en az 30 dakikayı sadece kendinize ayırın.


Evliyken, çoluk çocuk sahibiyken, çok yoğun çalışıyorken ya da yetiştirecek deli gibi ödeviniz varken zor gelebilir ama inanın hiç de zor değil! İsmini meditasyon koymak istemiyorum, ama sadece 30 dakikanızı tv, müzik, telefon ya da dikkat dağıtıcı bir şey olmadan ve tamamen tek başınıza, kendinizi dinleyerek geçirin. İlk zamanlar bu sessizlik tuhaf gelecek, beyninizin durmadan günlük hayatın streslerini önünüze getirdiğine şahit olacaksınız. İçinizde gün boyu farketmeden taşıdığınız yükleri,öfkeyi, korkuyu ve benzeri hisleri farkedeceksiniz. Zamanla tüm bunlar azalacak ve bir süre sonra kendinizi çok kolay bir şekilde sakinleştirmeyi öğreneceksiniz. O aşamada beyniniz artık 8-14 Hz frekans aralığındaki alfa dalga boyutuna geçmiş olacak.(oldukça gevşemiş bir hal ama uyanık hal-hafif hipnoz hali)Bana çok iyi gelen bir durum kapatın telefonunuzu, kaldırın bakmayın bütün akşam bırakın kendinizi benliğinize rahatlayın gevşeyin. Hepimizi ele geçirmiş akıllı telefonlarımız. 




4. Bir yeteneğinizi keşfedin!


İnsanın kendi kendini keşfetmesi kadar keyifli bir şey daha yok. Bunca zaman kendinize haksızlık ettiyseniz, artık bunu bir kenara bırakın ve neye yeteneğiniz olabilir ona bir odaklanın. Belki sesinizin güzel olup olmadığını hiç bilmiyordunuz. öğrenin! Ufak tefek karalamalar yapıyorsunuz ama resim yapabileceğinizden emin değilsiniz, deneyin. Belki henüz bilmiyorsunuz ama aslında harika yemekler yapabilirsiniz, gitar çalabilirsiniz ya da çok güçlü bir ikna yeteneğiniz var. Kendi üzerinizde biraz düşünün ve bu yıl hiç bilmediğiniz bir yönünüzü ortaya çıkarın. Yıllardır içeride bir yerde kalmış o elması bulun, tozunu atın ve kullanın!



5. Bazı korkularınızla yüzleşin!


Çoğumuz bilmeyiz ama aslında hayatlarımızın neredeyse tamamını korkular yönetir. Kaybetme korkusu, terkedilme korkusu, ölüm korkusu, muhtaç olma korkusu, yalnızlık korkusu vs. Bu yıl bir korkunuzu bulun, kabul edin ve onunla yüzleşin. Sadece korkunuzun farkına varmak ve kabullenmek bile bir farkındalık yaratacak ve bilinçaltınıza bağlı olarak verdiğiniz tepkilerde azalmaya yol açacaktır.



Benim 2017'ya ait ilk 5 kararım bunlardı. Çok daha fazlasını 2017 defterime uzun uzun yazdım. Herkes için yepyeni ve daha hayırlı bir yıl olması dileğiyle..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kayısı Şarabıı

BEBEK ARABASI